Eirik Lundblad
Eirik+frimerke.jpg

Eksempler på gjennomførte foredrag

Jeg har vært veileder for, samtalt med og møtt tusenvis av voksne og ungdommer gjennom min tid som foredragsholder, i politiet, som nødhjelpsarbeider, som ungdomsarbeider og underviser, og nå som daglig leder for Anthonstiftelsen. Og jeg har gjennom dette opparbeidet erfaring og kompetanse som jeg ønsker å dele videre, for å kunne bidra til andres positive utvikling.

Foredragenes varighet er fra 45 – 90 minutter, og skreddersys den enkelte.

Foredragstemaer:

– Psykisk helse på arbeidsplassen

- Livsmestring

– Motivasjon

– Ungdom og sorg

– Psykisk helse

– Å være god nok

– Identitet og selvbilde

– Relasjoner

 

Noen eksempler på foredrag:

«Sammen er vi mindre alene» 

— ensomhet — utenforskap — digitalt liv — psykisk helse —

Foredraget holdes ofte for ungdom, primært ungdomsskole og videregående. Foredraget holdes også ofte i FAU-regi ved storforeldremøter e.l.

Jeg tar i dette foredraget utgangspunkt i egne livserfaringer, og deler raust av min livshistorie, og hvordan utfordringer i eget liv har formet og preget egne livsvalg – på godt og vondt. Jeg presenterer utviklingstrender og tall innen blant annet ensomhet og utenforskap, og ser dette opp mot mine opplevde erfaringer gjennom jobb.

Jeg har i mange år vært ute av landet på nødhjelpsoppdrag for Røde Kors og Leger uten Grenser, og tar også med meg erfaringer fra disse oppdragene inn i foredragene. Jeg har opprinnelig bakgrunn fra politiet, og har jobbet blant annet i Ungdomsavsnittet i politiet i Oslo,  og også hatt frivillige engasjement for barn og unge siden jeg selv var tenåring.

Jeg snakker med og for unge om ulik tematikk som oppleves relevante i deres liv. Og får mange tilbakemeldinger på at jeg treffer og når inn.
I møte med foreldre, lærere og miljøet rundt de unge vil jeg motivere tilhørerne til å løfte blikket og se sine omgivelser og medmennesker, og gi påfyll, inpirasjon og kunnskap til å være bedre støttespillere og ressurspersoner for de yngre.

På liv og død

 Jeg sto som ni-åring ved min mors seng da hun sovnet stille inn en fredag kveld etter et drøyt års kreftsykdom.

Frustrasjon, sinne og opplevelse av urettferdighet preget ungdomsårene, og jeg kjente for alvor på ulike sorgstadier etter hvert som jeg ble eldre, en fortelling mange, både unge og voksne, kan kjenne seg igjen i.

Om du har opplevd sorg på nært hold seg eller er midt i en opplevd krise, eller har en jobb der du møter på mennesker som opplever sorg og smerte, vil dette være et nyttig og berikende foredrag.
Jeg deler av mine erfaringer på en levende og ærlig måte, og der livsglede og håp er vel så viktig som smerten og sorgen.

Jeg har holdt dette foredraget for barn og ungdom i 15 år, og de senere årene også for helsearbeidere, ideelle organisasjoner og som veileder i sorggrupper for barn og ungdom.

Ungdomstid – gleder og utfordringer!

Foredraget holdes på ungdomsskoler, videregående, for foreldregrupper, lærere.

Utfordringer, fristelser, rus, mobbing. Alt dette er en del av ungdomstiden på godt og vondt, og uansett hvordan man vrir og vender på det er det noe man må forholde seg til, både som ungdom, foreldre, lærere og andre sentrale voksenpersoner. Dette er et foredrag jeg har hatt både for skoleklasser, konfirmantgrupper, foreldregrupper og ideelle organisasjoner (Lions, Rotary etc. ) og tar for seg erfaringer og opplevelser jeg har hatt fra min egen ungdomstid, og opplevelser og erfaringer gjennom mange år med ungdomsarbeid både kommunalt, i ulike organisasjoner, i ungdomsavsnittet i Politiet og gjennom mange år som foredragsholder for ungdom.