Writing

«Med tro på livet» – jeg skriver bok!

Så….da er det sagt, noe som gjør det så uendelig mye mer forpliktende og!

Men jeg er altså i gang med å skrive bok, og boken har foreløpig arbeidstittel «Med tro på livet».

Tittelen «med tro på livet» er siste setning fra brevet mamma skrev til meg da jeg var drøyt to år gammel, og lenge før hun visste at hun ikke skulle få leve lenger enn mine 9,5 første år før den ubarmhjertige kreftsykdommen tok henne fra oss. Men brevet skrev hun da hun satt og funderte over det å ha barn, med all den glede og bekymring som knytter seg til dèt å se et lite menneske vokse opp. Og et brev jeg har lest utallige ganger, og som er med meg i alle mine valg.

Boken blir ikke en sorg-bok, men er en bok om å leve med sorg og kriser, og om hvordan det kan være for små barn å oppleve tap og sorg, og hvordan dette gir ulike reaksjoner etterhvert som man blir eldre. Og det er ikke minst en bok om å leve, om å gripe dagene vi har, og som for min del handler om å ta de valgene som jeg tror vil gjøre mamma stolt. Med tro på livet.

Jeg nyter prosessen, og ser frem til dette for alvor tar form. Når jeg er i mål er alt for tidlig å si, men jeg skal ihvertfall bruke høsten og vinteren på å skrive, og satser på å ha boka på plass i bokhandlene når våren kommer krypende.