Jeg har blitt et frimerke!

Norges Røde Kors er 150 år i år, og i den anledning utgir Posten 4 jubileumsfrimerker for å markere dette. Frimerkene skal gjenspeile bredden i Røde Kors arbeid, der både hjelpekorps, besøksvenn-tjenesten, og utenlandsarbeid vises frem.

Og det var en veldig morsom og surrealistisk forespørsel som kom min vei i fjor høst, da Røde Kors og Posten ringte og spurte om jeg ville bli frimerkemotiv for jubileet. Noe som jo er ingenting annet enn en fantastisk ære og glede  – å få sitt «eget» frimerke er jo definitivt en «once in a lifetime»- opplevelse!

Bildet på frimerket er fra Filippinene i forbindelse med tyfonen som rammet landet, og spesielt øya Leyte, brutalt hardt. Bildet ble tatt da jeg og Røde Kors- kollega Ole Åker var på besøk i noen av de hardt rammede boligområdene vi besøkte. Små lokalsamfunn der mange hadde mistet alt, og der sorgen og prøvelsene var store, men der smilet og latteren likevel satt løst.

Jeg er stolt over å jobbe for Røde Kors, og av å være av de heldige som får anledning til å reise til katastroferammede områder for å bistå de som trenger hjelpen aller mest.

Og det er enormt stas å kunne klistre et frimerke på brevene jeg må begynne å sende igjen nå, og der «mitt» bilde er motivet! Så nå vil alle eposter jeg skriver bli printet ut, og sendt som snail – mail fremover!