2014-07-06 13.18.33

Ironman Haugesund – for en dag!

Den desidert beste konkurransen jeg har deltatt på, en magisk stemning i hele løypa, proft organisert og alt gikk på skinner. Og kom i tillegg under den magiske grensen på 5 timer – for en fest!

2014-07-07 23.49.59Ganske glad for å komme i mål!

Bare navnet høres skremmende ut – Ironman.
1,9 kilometer svømming, 90 kilometer sykkel, og 21 kilometer løp til slutt er en saftig søndagsutflukt, og jeg ble derfor veldig overrasket da jeg kom til Haugesund og så havet av deltakere, og hørte at 1700 var påmeldt. Triathlon er jo i ferd med å ta helt av!
For min del er det nå siste innspurt inn mot Norseman, så jeg var fast bestemt på å ikke pushe grensene mine nå, men kjøre gjennom opp mot konkurransetempo, men uten å ta meg helt ut. Dèt varte cirka 12 sekunder ut i svømmingen…

2014-07-06 07.23.15Spent stemning i transitionområdet en time før start.

Da hadde jeg allerede fått så mye juling av det uten tvil største svømmefeltet jeg har startet i, så skjønte at her er det mer en kamp om å overleve enn å svømme teknisk bra. Hadde i forkant satt meg som mål å komme opp av vannet på 35 minutter, men klokken viste 41 da jeg sjanglet meg inn på land. Frustrerende når man stort sett ikke får tatt mer enn et par svømmetak før en eller annen dunker eller slår deg ut av rytmen – men det betyr jo bare at jeg må bli mye bedre til å svømme så jeg kan ligge i front av feltet istedet :)
Resultat: Tid: 41:01, og 823. plass (132 i klassen) opp av vannet.

Første skiftet gikk helt usannsynlig tregt – igjen. Vet ikke helt hva jeg driver med i T1, men det skal ikke ta 4 1/2 minutt å ta av seg en våtdrakt og få på sykkelsko og hjelm! Bare i skiftesonen tapte jeg over 3 minutter til de beste, og det er jo så innmari unødvendig…
Note to self: transitiontrening på programmet fremover!

2014-07-07 23.51.59Sykkelturen må være en av vakreste de vakreste rutene jeg har syklet, ihvertfall i konkurransesammenheng. Sykkelen fungerte strålende, og tempobøylen som jeg nylig fikk satt på, gjorde underverker. Jeg følte jeg passerte mange underveis, og den følelsen stemte da jeg så resultatlistene og så jeg hadde syklet meg opp over 500 plasser! Det er digg:)
Jeg følte meg nesten proff i noen timer der jeg satt og tråkket, og det var nærmeste Tour de France-stemning rundt hele løypa, med hundrevis av mennesker, norske flagg og generelt særdeles god stemning hele veien. Holdt et snitt på 36,6 km/t over de 90 kilometerne, og følte da at jeg ikke gravde i kjelleren, men fortsatt hadde punch igjen til løpeturen.
Resultat: Tid 2:27:38, opp til 316.plass totalt (63 i klassen)

Krampene beit til i lårene etter femti meter, overgangen sykkel til løp må jeg rett og slett bare trene mer på for det er vondt! Men holdt jevn fart og satset på at det ville slippe taket etterhvert, og det gjorde det i det jeg kom ned til brygga etter 1,5 kilometer, og alt som het kramper og pust var glemt. For et folkehav!! Hundrevis av mennesker (føltes som tusenvis), sto tettpakket langs løypa og jaget oss fremover, og da er jo bare å riste av seg mørke tanker og gi gass! Løperuta gikk fem ganger gjennom sentrum, og var veldig behagelig å løpe. Og det at man løp samme vei frem og tilbake, gjorde at man fikk heiet fram og high fivet alle kjente man møtte på veien – sånt blir det trivelig stemning av:)

2014-07-06 16.36.432XU var på plass og heiet meg frem, tusen hjertelig takk for den fantastiske hjelpen jeg får – både i form av utstyr og god stemning!

Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å legge meg på en fart på 4:45-4:50 på kilometeren, og det gikk veldig greit. Gled forbi en del, men ble også passert av en god gjeng som virkelig hadde tempo i beina. Innspurten var selvfølgelig tilbake på brygga, der man ble tatt imot av en stemning som på ingen måte står tilbake for atmosfæren man får på store internasjonale idrettsarrangementer for proffene – så takk til arrangør og alle dere flotte haugalendinger for at dere lar oss glade mosjonister få føle oss proffe for en stakket stund!
Resultat: Tid 1:40:06, 295. plass totalt, nr 56 i klassen.

2014-07-06 13.54.30Kari Flottorp Lingsom, den råeste dama på denne siden av ekvator. Som svømmetreneren min var det ikke akkurat noe stående applaus å hente, men tror likevel hun var semi-stolt over eleven sin totalt sett :)
Og om ikke det er nok – hun klinte til og ga 2800 kroner til innsamlingen min – det er svømmetrenern sin det!!

Ironman Haugesund er det morsomste jeg har vært med på i idrettssammenheng, og jeg har satt på alarmen på klokka til 12 i dag, for da åpner påmeldingen for neste år:)

Det tikker jevnt og trutt inn med penger til Kreftforeningen, og det er utrolig moro! Vil du være med og støtte innsamlingen min sier du?! Da kan du gå inn her, og gi et helt valgfritt beløp, og det kan du selvfølgelig også gjøre anonymt!

Jeg støtter_frivillighet_rgb