DV5P1391

Historiens første Oslo Swimrun!

Selveste Espen Laaveg, tidligere politikollega og en mann med mange gode og enda flere dårlige ideer. Og to som ikke har evnen til å si nei.
Sammen utgjorde vi tre startfeltet på det som, så vidt vi vet, var historiens første Oslo Swimrun, og var nok uten tvil den spede begynnelse på et snart større arrangement!
Her kan du se Espens video fra turen!

DV5P1398

Det å svømme langt i Oslofjorden, med både danskebåter, cruiseskip, cargoskip, diverse ferger, og et hav av fritidsbåter er vel strengt tatt ikke den lyseste ideen sånn i utgangspunktet. Men alt handler om løypevalg, og Espen har siden han fikk ideen i 2009 perfeksjonert rute og løypevalg. Som gjorde at vi, bortsett fra en hasardiøs kryssing fra Nakholmen til Bygdøy forbi Dyna fyr, rett og slett opplevde turen som særdeles trygg og trivelig – selv på St.hansaften!

For tre rookies i dette swimrun – gamet var det mye usikkerhet ift utstyr, hvordan er det å svømme med joggesko, løpe i hel våtdrakt etc. Proffene i dette stiller med våtdrakter avkappet i bein og armer, men vi konkluderte kjapt med at det var et i overkant voldsomt inngrep på vår eneste våtdrakt kun for anledningen.

20140623-Z6231340-2

 

Og svømming i joggesko gir ingen jubelkänsla, og kanskje spesielt når man kun har sko som i utgangspunktet er forholdsvis tunge, og blir som et lodd på hvert bein når de fylles med vann. Note to self: Five finger sko eller lette lette terrengsko om denne aktiviteten skal fortsette.

Sikkerhet er uendelig viktig i denne sammenhengen, da det nok er et fåtall av kapteinene på Oslofjordens mange privateide flybridger som registrerer  over prosecco-glasset noen svømmere som går nærmest i ett med havoverflaten.
Morten var vår helt for anledningen, og stilte som følgekajakk fra start til mål – og lærepunktet der var at han (eller hvem det nå blir som følger) neste gang må utstyres med flagg/vimpel for å markere tydeligere.

DV5P1393I tillegg fikk vi følge av politibåten på deler av strekningen, noe man neppe kan vente seg som et fast tilbud, men det er en fordel at mannskapet ombord er kjentfolk :)

Å løpe over øyene var veldig flott, og det var mye uoppdaget for min del som jeg nå fikk gleden av å se da vi jogget forbi i neoprenet vårt. Og som skapte både latter og forundring blant glade St.Hansfeirende mennesker som satt rundt bål med godt i glasset da vi kom glidende opp av vannet og sprintet forbi. «JØSS!» og «Dette trodde jeg aldri i mitt liv at jeg noengang ville se!» var typiske kommentarer som gikk igjen, sammen med det opplagte «Hvorfor…?» Da er det greit å ha Espen å skylde på, for bare ved å se på han skjønner man at dette er en kar med mye alternative ideer :)

IMG_9714Turen var en suksess, og vi kom trygt i land på Bygdøy etter ca 3:15, og da tok vi oss god tid underveis til både å prate med folk på veien, se på kart og rute, og ikke minst nyte en vakker sommerkveld i fjorden. Oslo Kameraklubb hadde sin St.Hansfeiring på Nakholmen, og vi jogget rett inn i feiringen deres, noe som skapte god stemning og dro i gang triggerhappy fotofingre – Takk til dere for fine bilder!

20140623-Z6231342Vi er klare på at dette vil bli gjentatt, men ser definitivt også behovet for å vokse rolig og kontrollert da sikkerheten helt klart vil være en case om man er mange. Men heng deg gjerne med ved neste anledning – høvding Espen lager event så de som ønsker kan melde sin interesse!

Her kan du se Espens video fra turen!